torsdag den 29. februar 2024

Diving at Santa Catalina

 Vækkeur er overflødigt, ihvertfald når man deler værelse med René 😂

Idag da jeg vågnede nød jeg at høre bølgernes skvulpen udenfor. Vi satte os ud til bordene fra tidlig morgenstund og nød roen. Vi var de første,  som var oppe og 7.30 fik vi serveret lækker morgenmad, jeg fik scrambled æg, med skinke og ost, og dertil fik vi noget toastet brød, juice og te. Jeg var mæt efter morgenmaden, og måtte lige op og slappe lidt af i hængekøjen inden vi skulle afsted på dykkertur.

I nat havde det regnet helt vildt, dejligt med regn om natten, så vi slipper vi for det om dagen.

Kl. 8.45 ankom båden lige,  for foden af vores terasse , så det var nemt at blive samlet op.

Vi sejlede over mod santa catalina og ud mod Morgans Head.

Det var kun Rene og jeg, som var med i båden, udover kaptajnen og instruktøren. Det må siges at være luksus, men vi kunne vist heller ikke være ret mangle flere ombord. 

Vi sejlede i en stor "jolle" med motor og det gyngede en lille smule.

Vi fik udleveret alt vores udstyr  og jeg var spændt på, om instruktøren havde ramt rigtigt, ud fra min beskrivelse og anmodning om størrelser mm. Det havde han stort set, bortset fra, at han ikke mente jeg skulle have alt det bly med, jeg havde sendt sms omkring, så da vi skulle ned under vandet, endte det med, at han måtte tilbage til båden, og hente det ekstra stykke bly, som jeg havde bedt om.  Da jeg fik det ekstra stykke bly i lommen, var det piece of cake, at finde min boyance  og synke ned i dybet 👌 det første dyk vi på var ved Cantil of Santa Catalina. Her var mange "flotte" krystaller, hvis de vel og mærke stadig havde haft deres oprindelige farve.

Koralrevet Cantil of Santa Catalina blev beskadiget af stormen Iota. Iota var en kategori 5 orkan, der ramte Centralamerika og Caribien i november 2020. Denne kraftige storm forårsagede alvorlige ødelæggelse og oversvømmelser i flere lande, herunder Colombia og øerne i det caribiske hav. Cantil of Santa Catalina, var et sårbart koralrev, og stormen resulterede i skade på koralformationerne og  marine underlivet ved revet. Korallerne var virkelig smukke i deres formation, men havde slet ingen farve. Alligevel var dykket imponerende. Og koral væggen vi dykkede langs var høj og dyb, og vi driftede stille hen langs væggen.  Der var en del hajer langs væggen som vi svømmede i blandt. Til sidst i dykket, svømmede vi over et åbent stykke og sluttedee så på en ny væg bare modsat den vi havde dykket ved først. Vi var cirka 26,6 meter nede, dykkede i 44 minutter i 28 graders varmt vand, nice 👌

Efter dykket skulle vi op i den lille båd igen og restituere og overholde overflade tiden inden vi måtte dykke igen. På båden 

fik vi serveret en kop lækker varm kakao, og en stor kasse med valgfri snack. Jeg valgte nogle kiks det mindede lidt om mariekiks.

Den lille båd gyngede, og rene blev som vanligt skidt tilpas og en smule søsyg, heldigvis kastede han ikke op.

Så så snart vi var klar til dyk nummer 2 dyk, var det  med at komme hurtigt ned i vandet igen, så rene kunne slippe for gyngeriet oppe i båden. 

Vores  andet Dyk var ved Torstoy Wall.

Det mest karakteristiske træk ved Torstoy Wall var den imponerende og farvestrålende koralvæg. Væggen strakte  sig dybt ned i dybet. Koralvæggen var fyldt med farverige koraller, svampe og andre marine organismer,  og  det er længe siden, jeg har set et så velbevaret og farverigt et koralrev.

Fra vi hoppede i båden, og til vi kom helt derud, skulle vi dykke ned mellem to imponerende koralvægge og klippe formationer. Det er altid spændende at dykke gennem klippe formationer. At dykke mellem klipper og gennem huller i klippe formationer, varierer dykkeroplevelsen til noget helt unikt . Der var et virkeligt et 

farverigt undervandsmiljø her ved torstoy wall. Der var virkeligt en smuk visuel oplevelse . Koralvægge havde en rig variation af farver, former og teksturer og var et fantastisk smukt dykkersted, virkelig en levende undervandsoase.

For mig var det en uforglemmelig dykkeroplevelse, og jeg nød de 46 minutters dyk, vores dybeste sted var 20 meter, så det er et sted alle nybegyndere kan dykke.

Retur på båden igen, fik vi ordnet pakket vires  gear, og så gjorde vi klar til at sejle ind igen. Vi var i land lidt over middag og satte os på terrassen et kort stykke tid, for at se hvordan billederne og videoerne var på vores gopro. De er desværre ikke så gode, da vi har fået kameraet stillet forkert, øv,øv!

Inden vi forsøgte, at se om vi kunne finde en butik i nærheden, og handle ind til lidt frokost - vi havde intet held!i  så vi gik retur, og jeg fandt en nupo bar vi kunne dele. efter et lille måltid mad 😂😂 kunne vi gidt lige dele en flaske vin og spille en omgang casino. 

Efter vi havde spillet kort, stod den på afslapning i hængekøjerne. Og inden solnedgang,  gik vi ud og satte os i vandet med et glas koldt hvidvin.

Så var det vist på tide at blive vasket inden vi skulle ud og finde et sted at spise aftensmad.

Idag er den dag hvor vi har registreret mindst kilometer i benene, det må vi se om vi kan gøre noget ved imorgen!














Ingen kommentarer:

Send en kommentar