tirsdag den 1. juli 2014

Cooking Kuching

Idag havde vi valgt ikke at stille vækkeuret, vi har jo ferie og skal slappe af. Dette resulterede i at vi alle 3 sov til omkring kl. 11.
Vi fik lavet lidt æg og nogle toast og fik en sludder med nogle af de andre gæster på vores hostle.
Da vi havde fået indtaget morgenmaden, lidt te og børstet tænder, begav vi os ned i byen for at booke et besøg hos et Longhouse hos Iban hovedjæger stammefolket.
Det skal vi imorgen, så i et par dage er vi uden el og wifi.
Vi gik mod carpenter Street i China Town, for at komme på madkursus hos Bumbu Cooking course.
Vi havde booket dette kursus hjemmefra, efter flere søgninger på Google og tripadvisor.
Vi startede ud med at marinere noget kylling som skulle stå og trække, mens vi tog en køretur til markedet, hvor vi fik grundig vejledning i hvordan man udvælger de bedste grøntsager og frugter. Vi fik fortalt en masse om frugter og grøntsager og så en masse frugter og grøntsager, som vi ganske vist havde set flygtigt i Malaysia, men som vi ikke før endnu, har vidst navnene på.
Efter markedet Tour tog vi tilbage til køkkenet, og kurset kunne begynde.
Vi skulle starte med at folde kurve ud af nogle unge palmeblade.
Det var noget af en opgave at lære at folde dem rigtigt, men vi fik det lært. Emma var den 1. der fangede det og vi andre måtte ty til hendes hjælp!
Trekant, trekant, firkant, firkant, firkant, firkant, firkant - under, over, over, under, under og vupti, så har du en fin lille kurv til kokos gele med, en malaysisk dessert delikatesse.
Vi tog det revne kokos som vi havde købt på markedet og blandede det med vand.
Så skulle vi vride kokussen og få 50 ml. Mere væske ud af det, end da vi startede. Det blev efterfølgende blandet med sukker og en eller anden form for stivelse. Så skulle det røres over lavt blus indtil det tykkede og og begyndte at boble.
Ungerne hældte den tykke kokus masse i kurvene og de blev sat på køl.
Derefter skulle vi morte div. krydderier, som galangal rod, ingefær, chili, hvidløg etc. Vi fik fortalt hvor vigtigt det er at morte tingene i rigtig rækkefølge. Altid at starte med det som er hårdest.
Vi lavede først en pasta til kød/sauce og derefter en pasta til grøntsager. Emma og jeg sagde ja tak til at få rejepasta og tørrede rejser i pastaen til grøntsager, selvom det hverken lød eller duftede lækkert, føj!
Herefter gik vi igang ved wokken. Vi lunede olie og pasta og derefter hældte vi kyllingen i wokken for at svitse det med en ganske lille smule vand. Ungerne nød det og syntes det var rigtig spændende.
Vi puttede de andre ingredienser i wokken som hørte til retten og så skulle det stå og simre.
Imens skulle vi klargøre en ananas og derefter en grøntsag der hedder mindin. Mindin gror kun i sumpen på borneo, og bor du i Kuala Lumpur kan du ikke få grøntsagen.
Tilsidst sluttede vi af med at svitse pastaen til grøntsagerne og ristede mindin'en i pastaen og så var der serveret.
Vi nød den mest fantastiske chicken curry, skulle du have lyst til at forsøge dig hjemme kan du finde opskriften på min blog:

Jeganbefalerdenneopskrift.blogspot.com

På en scala fra 1-10, er vi desværre nødt til at give denne chicken curry et elleve tal.

Vi var alle enige om at vi skulle smage på maden, og ingen af os brød os om hverken grøntsager eller kokus geléen i de fine kurve.
Det var et rigtig spændende kursus og vi kan varmt anbefale andre familier at prøve noget sådan på deres ferie. Det var en super hyggelig måde at tilbringe dagen på sammen.
Nu er vi tilbage på vores hostle, vi er alle trætte, men tilfredse. Tegningerne er fundet frem og dagens oplevelser tales igennem...

Vi ses om et par dage, når vi er tilbage i civilisationen

Stay strong!































Ingen kommentarer:

Send en kommentar