onsdag den 6. marts 2024

Must see Bogota

 

Idag var vækkeuret sat, vi skulle nemlig flyve fra San Andres island fra morgenstunden og til Bogota.

Parret som vi boede hos havde tilbudt at køre os i lufthavnen kvit og frit i mandens åbne ATV. Det var lækkert og vi takkede ja tak, selvom der kun var 1,5 kilometer til lufthavnen.

Check in forløb hurtigt ude i lufthavnen idag, og vi sad i allerede i flyveren med alle boardet og dørerne lukket kl. 9.20 tiltrods for, at afgang først var 9.44

Vi havde booket en indrive taxi som hentede os i Bogata lufthavn og kørte os på vores hostel. Bogota var en meget pæn og indbydende by. Men må dog indrømme, at jeg tror arkitekterne, som har tegnet papirtårnet, har tyvstjålet designet fra nogle af bygningerne i Bogota!

Bogotá er hovedstaden i Colombia  og ligger i den centrale del af landet og er omgivet af de smukke Andesbjerge, så vi har bevæget os op i højderne. Vi befinder os nu i 2650 meter, og voldborg havde ikke fået kigget korrekt på vejrmeldingen, for han havde fundet en temperatur på 31 grader, hvilket ikke var korrekt.

Tænker max vi har haft 22 grader idag, og det var i solen. Der er ofte køligere i højderne. Vi havde fundet et lille hostel i bydelen La Candelaria. Denne bydel er det historiske kvarter i Bogotá. Her var smukke koloniale bygninger, farverige gader og hyggelige pladser.  Gamle smalle brostensveje, hvor kunstnere og gadesælger stod med deres små boder og solgte alverdens ting. En af de sjove ting som var næsten overalt, var salg af "Chica".

"Chicha" er en traditionel colombiansk drik lavet af fermenteret majs. Det er åbenbart en meget populær drik, for den blev solgt overalt  i Bogotá. 

Chicha kan være lavet på forskellige måder og kan variere i smag og konsistens afhængigt af den regionale opskrift og tilberedningsmetode.

Den traditionelle måde at lave chicha på indebærer, at tygge majs og derefter lade dem fermentere i vand eller juice fra sukkerrør eller ananas i flere dage. Den fermenterede blanding bliver derefter filtreret, og resultatet er en forfriskende, lidt sød og let syrlig drik med en karakteristisk smag.

I dag kan chicha også laves ved at koge maismel med vand og tilsætte sukker eller frugtsaft for at give det en sødere smag. 

Vi har endnu ikke bevæget os ud i denne drik, det må blive om et par dage...

Vi slentrede lidt rundt i byen og nød de mange nye indtryk.

Vi tjekkede google maps, og opdagede på vores byvandring at vi kun  havde 500 meter til Museo del Oro (Guld Museet). Derfor blev vi enige om at gå derhen. Museo del oro opbevarer og udstiller en omfattende samling af præcolumbiansk guld og andre ædle metal dele fra de forskellige indfødte kulturer der har været i Colombia. Det er herinde de opbevarer alt det guld der blev fundet i Ciudad Perdida (The Lost City). The lost city  var en vigtig by i Sierra Nevada de Santa Marta-regionen.

Museet blev oprindeligt grundlagt i 1939 og har siden da samlet over 55.000 stykker guld og ædelmetal dele, hvilket gør det til en af de største samlinger af præcolumbiansk guld i verden. Mange af de udstillede genstande er blevet udgravet fra arkæologiske udgravninger.

Der var virkeligt meget og virkelig smukke guldsmykker, dyr mm. Som kunne opleves herinde, og det gav et godt indblik

I de forskellige aspekter af de indfødte kulturer der har været i Colombia, deres sociale, religiøse og politiske betydning. Ligeledes var det også et bevis på  deres dygtighed inden for guldsmedning og metalværk, det var virkeligt imponerende. Der var også interaktive udstillinger og multimedia præsentationer, der gav et dybere indblik i historien og betydningen af de udstillede genstande. Museo del Oro ligger i en imponerende bygning, der tidligere var hovedkvarteret for Bank of the Republic.

Bygningen blev opført i begyndelsen af det 20. århundrede og var designet af den colombianske arkitekt Thomas Reed. Den imponerende bygning er et eksempel på neoklassisk arkitektur og er rig på historiske detaljer og ornamentik.

I 1939 blev bygningen omdannet til Museo del Oro og har siden da været et vigtigt kulturelt og turistmæssigt vartegn i Bogotá. Den omhyggeligt restaurerede bygning giver den perfekte ramme for at vise den enestående samling af præcolumbiansk guld og ædelmetal forarbejdede dele, som museet er kendt for. Og på en af etagerne i bygningen, går man ind i en  kæmpe stor gammel bankboks.

Tænker dette museum er et must see hvis dine veje bringer dig her til, Det er en unik mulighed for at kombinere kultur, historie og arkitektur i Bogotá.

Efter vi havde været på guldmuseet gik vi videre rundt i byen, kiggede på kirker og diverse bygninger inden vi trissede hjemad igen, det var blevet køligt og jeg frøs.

Da vi kom hjem lagde jeg mig under tæppet for at få varmen, inden jeg iklædte mig noget tøj for at komme ud at spise.

Nu er vi retur på vores hostel med  fælles toilet og bad... håber jeg kan sove lige til imorgen tidlig inden jeg skal tisse igen


Godnat og sov godt 















Ingen kommentarer:

Send en kommentar